UGE DATO ARRANGEMENT

48

1. december

Verdensdag for AIDS 

Generalsekretæren:
Verden ser nu tegn på fremgang i at få vendt AIDS epidemien i nogle lande. Investeringer i AIDS tiltag giver resultater og reder liv.

Samtidig, globalt set, er nye infektioner ved at distancere de gevinster som er opnået ved at sætte folk i behandling, og på verdensplan forbliver AIDS en af de ledende årsager til for tidlig død.

På Verdensdag for AIDS dette år er vores udfordring klar: Vi må fortsætte med at gøre det der virker, men vi må på et hastegrundlag også gøre mere for at opretholde vores forpligtelse til at nå universel adgang til HIV forebyggelse, behandling, pleje og støtte.

Dette mål kan kun opnås hvis vi giver vores fulde opmærksomhed til menneskerettigheder når det gælder HIV. Dette indebærer bekæmpelse af enhver form for HIV relaterede stigma og diskrimination. Det indebærer afskaffelsen af vold mod kvinder og piger. Det indebærer sikring af adgang til HIV information og behandling.

Læs mere på:
https://www.unric.org/da/generalsekretaerens-udtalelser-og-beskeder/25896-generalsekretaerens-budskab-pa-verdensdag-for-aids

48

December

Børnenes U-landskalender 2018

Følg med på hjemmesiden, og se de mange nyheder og undervisningsmaterialer.

Se her: http://2018.u-landskalender.dk/