Madkundskab

Den søde juletid

Den søde juletid

Vaniljekranse, pebernødder og marcipansnitter. Juletid er bagetid, og bagetid er hyggetid. Julebag og konfekt er en vigtigt del af julen, og for mange familier er det forbundet med faste traditioner år efter år. Måske har du selv prøvet at sidde med...

læs mere
Datomærkning

Datomærkning

Hvad er forskellen på "bedst før" og "sidste anvendelsesdato"? Og hvad betyder det nye mærke "ofte god efter"? Det er vigtigt. at eleverne kender til mærkernes betydning, når de skal deltage i kampen for mindre madspild. I dette forløb skal dine elever...

læs mere
Madspild i hjemmet

Madspild i hjemmet

I Danmark smider vi over 700.000 ton mad ud om året. Ud af det bliver 247.000 ton smidt ud i danske hjem. Med forløbet Madspild i hjemmet kan du lære dine elever, hvordan de kan være med til at nedsætte mængden af mad, der bliver smidt ud i hjemmet. I...

læs mere
Mad og minder

Mad og minder

Mad kan være forbundet med gode minder. Dette forløb sætter fokus på måltiders sammenhæng med følelses- og sansemæssige oplevelser og giver eleverne mulighed for at sætte ord på deres bedste madminde.Læs mere her

læs mere
Kost og sundhed

Kost og sundhed

Forståelsen for kulhydrater og deres nedbrydning og optagelse i mennesket er central i dette forløb. Udvikling af naturfaglig kompetence vægtes højt. Forløbet er målrettet biologi og fysik. Geografi kan inddrages.Læs mere her

læs mere