Madkundskab

Bliv klar til at Madspildsdagen d. 29. september

Bliv klar til at Madspildsdagen d. 29. september

D. 29 september løber den internationale madspildsdag af stablen, og du skal da naturligvis benytte lejligheden til at sætte fokus på madspildet i hverdagen sammen med dine elever. Vi har derfor udarbejdet en række gratis undervisningsforløb sammen med...

læs mere
Et kig i madkassen

Et kig i madkassen

Madpakken giver brændstof til hjernen – så tag et kig i madkassen! Forløbet lægger op til. at eleverne gennem en analyse af egne madpakker skal opnå viden om den kostsammensætning, der giver brændstof til hjernen og bruge denne viden til at lave den...

læs mere
Måltider til både hverdag og fest

Måltider til både hverdag og fest

Spiser man også havregryn til morgenmad i Iran? Får de rugbrødsmadder i madpakken? Og hvad spiser man til særlige lejligheder?Arbejd med både hverdagsmad og festmåltider i forbindelse med ramadan og EidfestenLæs mere her

læs mere
Smagfulde råvarer og krydderier

Smagfulde råvarer og krydderier

Du kender måske retterne, men hvor præcist kommer de mange smage fra? Dyk ned i madens bestanddele, og lær om, hvor regionens unikke råvarer kommer fra.Læs mere her

læs mere
Mellemøstens mange kulturer

Mellemøstens mange kulturer

Hvordan påvirker islam madkulturen i Mellemøsten? Hvad betyder haram og halal? Arbejd med de religiøse indflydelser på de Mellemøstlige landes madkulturer.Læs mere her

læs mere
Undersøg hjemme- og færdiglavet mad

Undersøg hjemme- og færdiglavet mad

Mange synes måske, at det er nemmest at købe maden færdig, men er det nu også det rigtige valg? I dette forløb skal I undersøge, de mange forskelle der er mellem hjemmelavet mad og færdigretter.Læs mere her

læs mere
Den søde juletid

Den søde juletid

Vaniljekranse, pebernødder og marcipansnitter. Juletid er bagetid, og bagetid er hyggetid. Julebag og konfekt er en vigtigt del af julen, og for mange familier er det forbundet med faste traditioner år efter år. Måske har du selv prøvet at sidde med...

læs mere
Datomærkning

Datomærkning

Hvad er forskellen på "bedst før" og "sidste anvendelsesdato"? Og hvad betyder det nye mærke "ofte god efter"? Det er vigtigt. at eleverne kender til mærkernes betydning, når de skal deltage i kampen for mindre madspild. I dette forløb skal dine elever...

læs mere
Madspild i hjemmet

Madspild i hjemmet

I Danmark smider vi over 700.000 ton mad ud om året. Ud af det bliver 247.000 ton smidt ud i danske hjem. Med forløbet Madspild i hjemmet kan du lære dine elever, hvordan de kan være med til at nedsætte mængden af mad, der bliver smidt ud i hjemmet. I...

læs mere
Mad og minder

Mad og minder

Mad kan være forbundet med gode minder. Dette forløb sætter fokus på måltiders sammenhæng med følelses- og sansemæssige oplevelser og giver eleverne mulighed for at sætte ord på deres bedste madminde.Læs mere her

læs mere