I januar 2019 gennemføres det tredje Skolevalg for alle landets 8., 9. og 10. klasser.

Tilmeld din skole på skolevalg.dk senest den 30. november.

Valget udskrives den 13. januar
Vanen tro starter det hele, når statsminister Lars Løkke Rasmussen udskriver Skolevalget den 13. januar 2019. Valgudskrivelsen er samtidig startskuddet på et intenst undervisningsforløb med politiske mærkesager, kampagneudvikling og debatter med ungdomspolitikere ude på skolerne. Kulminationen er selve valget den 31. januar 2019, hvor eleverne får lov at stemme på det parti, som de mener, skal vinde valget.

Autentiske valgkort, stemmesedler og stemmebokse
Eleverne får udleveret valgkort og stemmesedler, som de til sidst skal sætte deres kryds på i de opstillede stemmebokse. Fuldstændigt som ved et rigtigt folketingsvalg. Landsresultatet offentliggøres på en stor tv-transmitteret valgaften på Christiansborg.

Undervisningsforløbet er tilrettelagt med udgangspunkt i Fælles Mål for samfundsfag med mulighed for at arbejde tværfagligt med danskfaget. Undervejs skal eleverne udvælge de vigtigste mærkesager, og lave politiske kampagner for deres mærkesager. I tredje uge kobles ungdomspartierne på forløbet og skolerne kan afholde paneldebatter med ungdomspolitikerne ude på skolen.

Skolevalg arrangeres af Folketinget og Undervisningsministeriet i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd.